Znanstvena konferencija 4. Dani obrazovnih znanosti održava se se 25. i 26. listopada 2018. godine u Zagrebu u organizaciji Instituta za društvena istraživanja u Zagrebu – Centar za istraživanje i razvoj obrazovanja.

Dani obrazovnih znanosti su bijenalni znanstveni skup kojim se otvara prostor za suradnju i umrežavanje istraživača koji obrazovne fenomene istražuju u okviru različitih znanstvenih disciplina. Ovaj skup omogućuje razmjenu spoznaja i rezultata istraživanja o različitim obrazovnim temama te afirmaciju obrazovnih znanosti u široj akademskoj i stručnoj javnosti. Četiri djelatnika iz Nacionalnog centra za vanjsko vrednovanje obrazovanja sudjelovat će na Danima obrazovnih znanosti.

Tema ovogodišnje konferencije je Odgojno-obrazovni sustav: ograničavajuće i/ili poticajno okruženje. 4. Dani obrazovnih znanosti posvećeni su stoga istraživanjima onih elemenata formalnog odgoja i obrazovanja koji mogu djelovati poticajno, ali jednako tako i onima koji mogu djelovati ograničavajuće na cjelovit razvoj mladih ljudi te na rad i profesionalni razvoj obrazovnih djelatnika.

Program možete pogledati ovdje: http://www.idi.hr/doz2018/Program_DOZ2018_HRV18102018_1.pdf

Knjiga sažetaka: http://www.idi.hr/doz2018/DOZ2018_knjiga_sazetaka.pdf

Izvor: http://www.idi.hr