Redovni učenici

 • Kada trebam dobiti svjedodžbu, a kada potvrdu o položenim ispitima?
  Učenici gimnazijskih programa trebaju dobiti svjedodžbu s trima obveznim predmetima i eventualno potvrdu ako su položili izborne predmete. Učenici strukovnih škola i umjetničkih programa dobivaju potvrde o položenim ispitima sa svim predmetima položenima na tome roku.
 • Položio sam ispite državne mature u školi prošle godine (ili prijašnjih godina) i nisam dobio svjedodžbu/potvrdu. Kako da dođem do dokumenta?
  Svaka škola objavljuje na kraju svakoga roka kada je moguće prema kalendaru preuzeti dokument. Ako nisi preuzeo svoj dokument, javi se u školu ispitnomu koordinatoru.
 • Što trebam napraviti ako u mojoj školi nemaju moju svjedodžbu/potvrdu?
  Ukoliko svjedodžbe/potvrde nema u školi, moguće je da nisi platio ispite zbog neopravdanog izostanka pa svjedodžba/potvrda tada nije mogla biti ispisana. Trebaš uplatiti ispite (podatci za uplatu se nalaze na tvojoj stranici na poveznici “Moji podatci/Zaduženja i uplate“) i poslati sliku uplatnice na e-adresu: uplata.dm@ncvvo.hr
 • Što trebam napraviti s obzirom na to da želim studirati u inozemstvu, a datum prijave fakulteta je prije nego datum preuzimanja svjedodžbe?
  Ako je datum prijave fakulteta prije objave rezultata ispita, možemo ti napraviti samo uvjerenje da si pristupio ispitima državne mature (nakon što si im pristupio). Ako je datum prijave fakulteta nakon objave rezultata ispita, a prije podjele svjedodžba, onda možemo napraviti potvrdu s rezultatima, ali trebaš priložiti izjavu javnoga bilježnika da nećeš uložiti prigovor na rezultate ispita. Trebaš se javiti na e-adresu: dokumenti.dm@ncvvo.hr
 • Gdje mogu dobiti potvrdu da sam prijavio ispite?
  Uvjerenje o prijavi ispita možeš dobiti kod nas, samo se trebaš javiti na e-adresu: dokumenti.dm@ncvvo.hr (s napisanim podatcima: ime i prezime, OIB) i napisati u koju svrhu trebaš uvjerenje.
 • Kako mogu dobiti duplikat svjedodžbe/potvrde ako ih izgubim?
  Trebaš oglasiti gubitak dokumenta u Narodnim Novinama, popuniti naš zahtjev i uplatiti upravnu pristojbu. Upit trebaš poslati na e-adresu: dokumenti.dm@ncvvo.hr nakon čega ćeš dobiti detaljnu uputu što trebaš napraviti.
 • Za sva ostala pitanja:
  Sva ostala pitanja možeš poslati na e-adresu: dokumenti.dm@ncvvo.hr ili možeš nazvati broj telefona 01 4501 860.