Predprijave ispita državne mature u ljetnome roku školske godine 2011./2012.

U razdoblju od 1. do 15. listopada 2011. godine traju predprijave učenika završnih razreda četverogodišnjih srednjih škola u Republici Hrvatskoj za polaganje ispita državne mature u ljetnome roku školske godine 2011./2012. Predprijave se provode popunjavanjem obrasca za predprijave i ne mogu se obavljati elektroničkim putem.

Učenici koji namjeravaju prijaviti ispite državne mature u ljetnome roku ove školske godinepopunjavaju obrazac prema prošlogodišnjim uvjetima. Uvjete mogu pogledati na stranici www.postani-student.hr pod poveznicom Studijski programi. To su prošlogodišnji uvjeti i služeisključivo orijentacijski radi odabira razina i izbornih predmeta.
Uvjeti za upis na visoka učilišta u akademskoj godini 2012./2013. bit će poznati do početka prijava ispita državne mature 1. prosinca 2011. godine.

Predprijave ne obvezuju učenike da iste ispite prijavljuju kao konačne. Elektroničke prijave ispita državne mature putem stranice Postani student trajat će od 1. prosinca 2011. do 31. siječnja 2012. godine te će se moći mijenjati i ispiti i razine ispita koji se žele prijaviti za polaganje u ljetnome roku. Nakon 31. siječnja 2012. prijave ispita postaju konačne.

Popunjene i potpisane obrasce predprijava učenici moraju zaključno s 15. listopada 2011. predati ispitnomu koordinatoru.

Napominjemo da pristupnici koji su već završili srednje obrazovanje u Republici Hrvatskoj ili su ga završili ili ga završavaju izvan Republike Hrvatske, nisu dužni ispuniti predprijave.