Novi vizualni identitet Nacionalnoga centra za vanjsko vrednovanje obrazovanja

Stranica Centra nalazi se na web-adresi www.ncvvo.hr. Sastoji od dvaju dijelova. Prvi je dio javan i vidljiv je svima koji posjete navedenu web-adresu. Drugi je dio intranet. Primarna namjena javnoga dijela mrežne stranice Centra jest da se na njemu objavljuju sve informacije vezane uz sve aktivnosti koje se provode u Centru (državna matura, projekti, sudjelovanje na konferencijama, dokumenti, izvješća i slično). Nova mrežna stranica omogućit će Centru da ima pregledan i siguran CMS sustav koji će ujediniti javni i interni dio u jedinstvenu stranicu. CMS sustav omogućit će brzo i jednostavno ažuriranje i izmjenu postojećih tekstova i multimedijalnih elemenata.

Centar kao ključna nacionalna ustanova usmjerit će dio svojih aktivnosti na informiranje i educiranje javnosti o tome što sve vanjsko vrednovanje obrazovanja obuhvaća i kako je ono definirano zakonodavstvom i strateškim smjernicama u najboljim europskim i svjetskim praksama. Putem mrežne stranice nastojat će se prikazati što je dostignuto u području istraživanja i ispitivanja mjerenja ishoda učenja te kako se i pri kojim institucijama u Europi i svijetu razvijaju najkvalitetniji instrumenti za mjerenje tih ishoda.

Nova stranica ima visoku razinu sigurnosti, mogućnost prilagođavanja mobilnim i web-preglednicima te mogućnost praćenja interne statistike posjećenosti i dodavanja Google Analytics modula.

Osim redizajniranja mrežne stranice Centra, promijenjen je logo Centra i osmišljen moto Centra: Vrednovanjem znanja do kvalitete obrazovanja.