NCVVO Plavi Logo

1. UČENICI KOJI SU OVE GODINE ZAVRŠILI 4.RAZRED U SREDNJIM ŠKOLAMA U REPUBLICI HRVATSKOJ

Učenici gimnazija i strukovnih škola preuzimaju svjedodžbe/potvrde u svojim školama prema rasporedu koji je odredila škola (prvi i drugi rok). Učenici koji neopravdano izostanu s ispita dužni su platiti trošak ispita s kojega su izostali kako bi im se ispisale svjedodžbe/potvrde. Zaduženje i podatci za uplatu vidljivi su na stranici učenika na poveznici Moji podatci/Zaduženja i uplate. Skeniranu uplatnicu treba poslati na e-adresu uplata.dm@ncvvo.hr. Svjedodžba/potvrda ne može se ispisati niti preuzeti sve dok se ne izvrši uplata.

2. UČENICI KOJI SU PRETHODNIH GODINA POLAGALI ISPITE DRŽAVNE MATURE U SVOJIM ŠKOLAMA

Učenici koji nisu preuzeli svjedodžbe/potvrde za ispite koje su položili u svojim školama prethodnih godina trebaju se javiti u školu radi preuzimanja.

3. KANDIDATI IZ ŠKOLA ZA OBRAZOVANJE ODRASLIH

Kandidati iz škola za obrazovanje odraslih preuzimaju potvrde od 19. rujna 2023. godine u prostorijama Nacionalnog centra za vanjsko vrednovanje obrazovanja, Damira Tomljanovića Gavrana 11 (Bundek centar) od 8,30 do 17,00 sati. Kandidati iz Birotehnike – Centra za dopisno obrazovanje u Zagrebu i Pučkog otvoreno učilišta Zagreb preuzimaju svjedodžbe/potvrde u svojoj školi.

4. PRISTUPNICI (svi koji nisu redovni učenici, prošlogodišnji maturanti koji su ove godine ponovno polagali ispite i kandidati iz Bosne i Hercegovine) mogu preuzeti potvrde s prvoga i drugoga roka 2023. godine od 19. rujna od 8,30 do 17.00 sati u prostorijama Nacionalnog centra za vanjsko vrednovanje obrazovanja, Damira Tomljanovića Gavrana 11, Zagreb.

Potvrde se i nakon toga datuma mogu preuzeti u prostorijama Nacionalnoga centra za vanjsko vrednovanje obrazovanja, Damira Tomljanovića-Gavrana 11, Zagreb, radnim danom (ponedjeljak-petak) od 8.00 do 16.00 sati.

Pristupnici koji ne mogu osobno preuzeti potvrde mogu ovlastiti drugu osobu za preuzimanje uz punomoć ovjerenu kod javnoga bilježnika.

Pristupnici koji žive izvan Zagreba mogu zatražiti slanje potvrda poštom popunjavajući zahtjev za dostavu poštom (plaćanje po preuzimanju) i slanjem zahtjeva na
e-adresu dokumenti.dm@ncvvo.hr. U zahtjevu trebaju navesti osobne podatke i adresu na koju se dokumenti šalju ili podatke druge osobe na čiju se adresu dokumenti šalju.

Zahtjev za dostavu poštom

Pristupnicima koji žive izvan Republike Hrvatske nismo u mogućnosti poslati potvrde o položenim ispitima državne mature poštom.