Dana 21. travnja 2013. završava rok za uplatu troškova naknade za polaganje ispita državne mature. Zaduženja su pristupnicima vidljiva na njihovoj stranici, na poveznici Zaduženja i uplate kao i broj računa na koji se sredstva uplaćuju.
 
Pristupnicima koji u navedenome roku ne uplate navedene troškove ispiti će se smatrati odjavljenima i neće im moći pristupiti.
 
Zaduženja su vidljiva i za ispite dodatnih provjera kandidatima koji su prijavili Medicinski fakultet, Pravni fakultet te Učiteljski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, koji se provode u suradnji s Centrom.
 
Troškovi naknade za navedene ispite dodatnih provjera mogu se uplatiti i nakon roka za ispite državne mature, odnosno:
 
do 3. lipnja 2013. – za Test opće informiranosti, ispit  dodatnih provjera koje provodi Učiteljski fakultet u Zagrebu;
 
do 14. lipnja 2013. – za Test provjere znanja dijelova gradiva iz biologije, fizike i kemije, bitnih za studij, koje provodi Medicinski fakultet u Zagrebu;
 
do 31. svibnja 2013. – za Test u kojem se provjerava razumijevanje teksta i logično zaključivanje, ispit  dodatnih provjera za studij Prava i Socijalnoga rada, koje provodi Pravni fakultet u Zagrebu.
 
Za sve ostale studijske programe troškovi ispita dodatnih provjera ne uplaćuju se na ovaj način nego na način kako je navedeno u uvjetima natječaja ili na mrežnim stranicama pojedinoga fakulteta.