Od ponedjeljka, 26. svibnja 2014. ispitom iz Matematike, započinjemo s drugim tjednom provedbe ispita državne mature u ljetnome roku 2014. godine uz sljedeće napomene:

1. Provedba ispita nastavlja se prema važećem kalendaru i u srednjim školama u Slavonskome Brodu te na Strojarskome fakultetu u Slavonskome Brodu gdje ispite polažu pristupnici izvan redovnog sustava obrazovanja u Republici Hrvatskoj.

2. Učenici srednjih škola u Županji ne započinju s polaganjem ispita državne mature.

3. Za učenike srednjih škola u Županji i pristupnike koji su zbog elementarne nepogode iseljeni iz svojih domova postoji mogućnost uključivanja u redovitu provedbu ispita državne mature od 2. lipnja 2014. o čemu ćemo pravovremeno obavijestiti škole i pristupnike putem mrežnih stranica Centra i Postani-student.

4. Svim pristupnicima koji zbog elementarne nepogode (uključujući i pristupnike iz Bosne i Hercegovine) nisu bili u mogućnosti pristupiti polaganju ispita državne mature u vremenu od 20. do 23. svibnja, omogućit će se polaganje tih ispita nakon 9. lipnja 2014. prema kalendaru koji će biti objavljen na mrežnim stranicama www.ncvvo.hr i www.postani-student.hr.

Napominjemo da će Centar pri donošenju daljnjih odluka voditi brigu o tome da se svim pristupnicima omoguće ista prava za završetak srednjoškolskoga obrazovanja i/ili nastavka obrazovanja.