Od danas je u sustavu vidljiva funkcionalnost za potvrdu liste prioriteta studijskih programa. To se može učiniti poveznicom Potvrđujem konačnu listu prioriteta studijskih programa koja se nalazi na obrascu Moj odabir ispod liste odabranih studijskih programa. Ovom potvrdom lista se zaključava i više se ne može mijenjati, tj. više se ne mogu prijavljivati i odjavljivati studijski programi i mijenjati poredak već prijavljenih studijskih programa te je iz toga razloga iznimno važno da se lista prioriteta potvrdi tek nakon što je kandidat siguran da je posložena sukladno njegovim željama i mogućnostima i više je ne želi mijenjati.

Napominjemo da bez obzira što je lista prioriteta zaključana, izmjene na rang-listama se još mogu događati iz razloga što ostali kandidati još uvijek prijavljuju, odjavljuju studijske programe i mijenjaju listu prioriteta. Dakle, zaključavanje rang-liste ne garantira upis na studijski program, na čijoj se rang-listi kandidat našao unutar upisne kvote u trenutku zaključavanja, iz prethodno navedenoga razloga da ostali kandidati još uvijek mijenjaju svoje liste prioriteta. To nije potvrda upisa na taj studijski program. Zato upozoravamo još jednom kandidate da ne zaključavaju liste prioriteta prije nego su sasvim sigurni da su posložene prema njihovim željama.

Sukladno prethodnim najavama, rang-liste će postati konačne večeras u ponoć. Potvrda namjere upisa studijskoga programa ne postoji već će se objavom konačnih rang-lista kandidati automatski naći samo na rang-listi onoga studijskog programa koji je najviši na njegovoj listi prioriteta, tj. njegov najbolji odabir, a na kojemu ostvaruje pravo upisa. Nakon objave konačnih rang-lista, nikakve izmjene više neće biti moguće.

Ukoliko se kandidat na studijski program na koje je ostvario pravo upisa ne ode upisati na visoko učilište, više se neće moći upisati niti na jedan drugi studijski program u ovoj akademskoj godini i time će nekome drugome kandidatu oduzeti mjesto. Zato molimo kandidate da sa svoje liste prioriteta obrišu studijske programe za koje znaju da ne žele studirati, bez obzira nalazili se na njima unutar ili van upisne kvote, prije nego potvrde liste prioriteta TAN-om, jer će na taj način možda omogućiti drugim kandidatima upis na željeni studijski program. Još jednom upozoravamo da će stanje na rang-listama biti konačno tek iza ponoći, tako da nije poželjno brisati one studijske programe koje se želi studirati, bez obzira koji plasman trenutačno na njima zauzimali.