Danas je objavljen raspored polaganja ispita iz Hrvatskoga jezika, koji se održava 4. travnja 2011. godine, za sve kandidate koji su srednje obrazovanje završili prije 2010. godine i kandidate koji su ga završili ili ga završavaju izvan Republike Hrvatske. Raspored je vidljiv pod poveznicom Moj raspored.

Kandidati koji, prema Pravilniku o polaganju državne mature i Odluci o naknadi troškova polaganja ispita državne mature, imaju obvezu plaćanja ispita neće moći pristupiti polaganju ispita ukoliko isti nije plaćen sukladno uputama na poveznici Moji podatci/Zaduženja i uplate. Kandidati koji su uplatili navedene troškove polaganja ispita, a to im je nije još evidentirano na naznačenoj poveznici, dužni su uplatnicu o plaćenim troškovima polaganja ispita donijeti na raspoređeno mjesto pisanja i, nakon provjere, bit će im omogućeno polaganje ispita. Kandidatima koji navedenu uplatnicu neće imati, neće biti dozvoljeno polaganje ispita.

Kandidati koji su uplatili navedene troškove polaganja ispita i to je evidentirano na Moji podatci/Zaduženja i uplate, nisu dužni donijeti uplatnicu.