Sedamnaesta sjednica Posebnoga stručnog povjerenstva za provedbu Strategije obrazovanja, znanosti  i tehnologije održala se u četvrtak, 7. rujna 2017. godine, u prostorijama Vlade Republike Hrvatske.

Na sjednici, a u prisutnosti ministrice znanosti i obrazovanja Blaženke Divjak i predsjednice saborskog Odbora za obrazovanje, znanost i kulturu Vesne Bedeković, Povjerenstvo je predsjedniku Vlade RH Andreju Plenkoviću predstavilo i uručilo Prijedlog Akcijskoga plana za provedbu Strategije za dvogodišnje razdoblje.

Predsjednik Vlade Plenković zahvalio je rektorici Sveučilišta u Zadru profesorici Dijani Vican i svim drugim članovima Povjerenstva, koji su dovršili rad na Prijedlogu Akcijskog plana.

”Riječ je o vrlo precizno elaboriranim mjerama koje se trebaju poduzeti u nizu područja. Dokument koji je danas predstavljen je usuglašen i donesen konsenzualno”, naglasio je Plenković.

Dodao je da u radu Povjerenstva sudjeluju ljudi koji su to zavrijedili svojim stručnim i akademskim kvalifikacijama, ali i koji pripadaju različitim političkim opcijama i svjetonazorima upravo zbog ideje da obrazovanje u Hrvatskoj bude tema oko koje se gradi najširi mogući konsenzus.

”Zajednički je cilj partnera u parlamentarnoj većini da početkom iduće školske godine krenemo s pilot projektima u školama kako bi se novi obrazovni program testirao”, najavio je predsjednik Vlade.

Istaknuo je da će novi program, dugoročno gledajući, graditi mlade ljude da budu konkurentni, spojiti obrazovni sustav sa stvarnim potrebama tržišta rada, jasno ukorijeniti identitetska pitanja, vrijednosni sustav, hrvatsku povijest, hrvatski jezik i hrvatsku kulturu, ali i široko opće znanje koje naše nove generacije čini konkurentnima na europskom i globalnom tržištu rada.

Preuzeto sa: novebojeznanja.hr