Kao što je najavljeno, danas su započele prijave ispita državne mature i studijskih programa.Prijave ispita državne mature trajat će, sukladno Pravilniku o polaganju državne mature, od 1. prosinca 2011. godine do 1. veljače 2012. godine. Prijave studijskih programa u ljetnome upisnom roku bit će omogućene od 1. prosinca 2011. godine do 16. srpnja 2012. godine (osim studijskih programa koji su odredili raniji rok prijave).

U isto vrijeme bit će omogućene i aktivacije prošlogodišnjih maturanata i registracije za kandidate koji su srednje obrazovanje završili prije 2010. godine ili su strani državljani.

Molimo da prije prve prijave u sustav dobro proučite brošuru koja je dostupna nawww.postani-student.hr te Pravilnik o polaganju državne mature dostupan ovdje. Također,nužno je dobro pročitati i prihvatiti Opće uvjete prijava ispita državne mature i studijskih programa prilikom prve prijave.

Prijave u sustav različite su za pojedine kategorije kandidata te je nužno pridržavati se uputa koje su navedene u brošuri. Također, u navedenoj brošuri se nalazi i Kalendar svih rokova koji se odnose na provedbu polaganja ispita državne mature i prijave studijskih programa koje je uputno pročitati kako bi pravovremeno obavili sve radnje vezane uz prijave.

Još jednom podsjećamo da svi kandidati koji su u 2010. ili 2011. godini polagali ispite državne mature i/ili prijavljivali studijske programe, a čiji su svi podatci (osobni podatci, ocjene, rezultati natjecanja, športski status) zavedeni i verificirani u sustavu, nisu dužni slati dokumente o navedenome Nacionalnome centru za vanjsko vrednovanje obrazovanja ili Središnjemu prijavnom uredu.

Molimo sve kandidate da redovito prate mrežne stranice Nacionalnoga centra za vanjsko vrednovanje obrazovanja www.ncvvo.hr i Postani student www.postani-student.hr, a u slučaju bilo kakvih nedoumica ili pitanja nazovite Nacionalni centar za vanjsko vrednovanje obrazovanja – CALL centar +385 1 4501 899, ili se obrate Službi za podršku korisnicima CARNeta na adresu e-pošte matura@carnet.hr ili broj telefona 01 6661 500.