Od 1. prosinca 2010. godine u 18.00 sati bit će omogućene prijave ispita državne mature i studijskih programa u ljetnome roku školske godine 2010./2011. putem mrežne stranice www.postani-student.hr. Ispiti državne mature moći će se prijavljivati do 31. siječnja 2011. godine, a studijski programi do 6. srpnja 2011. godine (ovdje je potrebno znati da neka visoka učilišta imaju raniji datum prijava studijskih programa te je o tome potrebno pravovremeno se informirati na stranici Postani student).
U isto vrijeme biti će omogućene i registracije za učenike koji su svoje srednje obrazovanje završili prije 2010. godine ili su strani državljani.
Molimo da prije prve prijave u sustav dobro proučite brošuru koja je dostupna nawww.postani-student.hr te Pravilnik o polaganju državne mature dostupan ovdje. Prijave u sustav različite su za pojedine kategorije kandidata te je nužno pridržavati se uputa koje su navedene u brošuri. Također, u navedenoj brošuri se nalazi i Kalendar svih rokova koji se odnose na provedbu polaganja ispita državne mature i prijave studijskih programa koje je uputno pročitati kako bi pravovremeno obavili sve radnje vezane uz prijave.
Još jednom podsjećamo da svi kandidati koji su u 2010. godini polagali ispite državne mature i/ili prijavljivali studijske programe, a čiji su svi podatci (osobni podatci, ocjene, rezultati natjecanja, športski status) zavedeni i verificirani u sustavu, nisu dužni slati dokumente o navedenome Središnjemu prijavnom uredu.
Molimo sve kandidate da redovito prate mrežne stranice Nacionalnoga centra za vanjsko vrednovanje obrazovanja www.ncvvo.hr i Postani student www.postani-student.hr, a u slučaju bilo kakvih nedoumica ili pitanja svakako se obrate Službi za podršku korisnicima CARNeta na adresu e-pošte matura@carnet.hr ili broj telefona 01 6661 500.