DM

Danas 1. lipnja 2021. godine pisanjem ispita materinskih jezika nacionalnih manjina započela je provedba ispita državne mature u školskoj godini 2020./2021.

Ispite je u ljetnome roku prijavilo 31 779 pristupnika, a od toga je 27 008 učenika i 4771 kandidat.

Od izbornih predmeta najviše pristupnika prijavilo je ispite iz Fizike (7230), Biologije (5214), Politike i gospodarstva (4754) i Kemije (3599).

Zbog razornoga potresa koji je zadesio škole u Sisačko-moslavačkoj županiji, u suradnji s Ministarstvom znanosti i obrazovanja i Sisačko-moslavačkom županijom, osnovali smo tri školska ispitna centra kako bismo omogućili svim učenicima polaganje ispita državne mature.

Također, Hrvatski zavod za javno zdravstvo u suradnji s Ministarstvom znanosti i obrazovanja i Nacionalnim centrom za vanjsko vrednovanje obrazovanja ove godine objavio je Upute za provedbu državne mature tijekom epidemije koronavirusa (Covid-19) i Posebne uvjete za učenike s izrečenom mjerom samoizolacije tijekom polaganja ispita državne mature kako bi učenici koji nemaju simptome koronavirusa, a izrečena im je mjera samoizolacije, mogli pisati ispit državne mature u matičnoj školi.

Svim pristupnicima želimo uspješno polaganje ispita državne mature.