Od danas, 14. rujna 2011. u 13.00 sati, pod poveznicom Moji rezultati dostupni su i „Rezultati po prijavljenim studijskim programima“. To su ogledne rang-liste koje služe samo za orijentaciju, s obzirom da konačni rezultati ispita državne mature, nakon zaprimljenih prigovora, nisu još objavljeni, a nisu ni objavljeni svi rezultati dodatnih provjera posebnih znanja, vještina i sposobnosti koje provode pojedina visoka učilišta. Također, još uvijek kandidati mogu dodavati i brisati studijske programe te mijenjati listu prioriteta. Ove orijentacijske rang-liste ni u kojem slučaju ne predstavljaju konačni plasman kandidata.

Objavom konačnih rezultata ispita državne mature, 16. rujna 2011. i rezultata dodatnih provjera, bit će objavljene privremene rang-liste koje će postati konačne 17. rujna 2011. u 23.59. Na privremenim rang-listama bit će promjena koje će uzrokovati prijave i odjave studijskih programa te izmjene liste prioriteta kandidata. Privremene rang-liste osvježavat će se svakih sat vremena. Tek nakon osvježavanja, kandidati će moći vidjeti posljedicu izmjena koje su učinili na svojoj listi prioriteta. Do promjene na rang-listi nekoga studijskog programa može doći ako svoju listu prioriteta promijeni bilo koji od kandidata koji je prijavio neki od studijskih programa koji su prijavljivali i kandidati koji su prijavili ovaj studijski program. Dakle, rang-liste će se neprestano mijenjati.

Objavom konačnih rang-lista 17. rujna 2011. u 23.59 objavljene privremene rang-liste više se neće moći mijenjati. U ponoć će se pokrenuti posljednje ažuriranje rezultata po prijavljenim studijskim programima i rang-lista, koje će neko vrijeme potrajati. Tako ažurirane liste postaju konačne i službene. Vrijeme posljednjega ažuriranja rezultata uvijek je vidljivo na dnu stranice pod naznakom Ažurirano. Kandidati će se naći samo na rang-listi onoga studijskoga programa koji je najviši na njihovoj listi prioriteta (to nije nužno onaj koji se nalazi na prvome mjestu liste već onaj koji je na najvišemu mjestu na toj listi, a na kojemu je kandidat ostvario pravo upisa, tj. njegov najbolji odabir), a na kojemu su ostvarili pravo upisa. Iz toga razloga, molimo kandidate da provjere jesu li im svi studijski programi na listi prioriteta poredani prema njihovim željama i mogućnostima jernakon objave konačnih rang-lista, nikakve izmjene više neće biti moguće.

Nakon objave konačnih rang-lista potrebno je otići se upisati na visoko učilište na kojemu ste ostvarili pravo upisa studijskoga programa. Za više informacija o datumu upisa i dokumentima potrebnima za upis potrebno je potražiti na visokome učilištu na kojemu je ostvareno pravo upisa.

Ukoliko se kandidat na studijski program na koje je ostvario pravo upisa ne ode upisati na visoko učilište, više se neće moći upisati niti na jedan drugi studijski program u ovoj akademskoj godini i time će nekome drugome kandidatu oduzeti mjesto. Zato molimo kandidate da sa svoje liste prioriteta obrišu studijske programe za koje znaju da ne žele studirati, bez obzira nalazili se na njima unutar ili van upisne kvote, prije nego potvrde liste prioriteta TAN-om, jer će na taj način možda omogućiti drugim kandidatima upis na željeni studijski program. Još jednom upozoravamo da će stanje na rang-listama biti konačno tek iza ponoći, tako da nije poželjno brisati one studijske programe koje se želi studirati, bez obzira koji plasman trenutačno na njima zauzimali.