Gostovanje ravnateljice Centra, Ivane Katavić u okruglom stolu Business Future Employees, prvog u serijalu Quo Vadis Hrvatska, multimedijskog projekta prvog poslovnog radija PoslovniFM, koji se bavi najvažnijim temama današnjice – gospodarstvom i radom, te značenjem koji oni imaju za razvoj države i svih njezinih sastavnica.

O izazovima koji su pred mladima, zaposlenicima budućnosti, govorili su Laurentiu Florin Dimitriu, generalni direktor Nestlé Adriatica, Snježana Abramović Milković, ravnateljica Zagrebačkog kazališta mladih, Damir Matijević, predsjednik uprave Hilding Andersa, Maja Markulin Klarić, direktorica Odjela digitalnih inovacija Combisa, Ivana Katavić, ravnateljica Nacionalnog centra za vanjsko vrednovanje obrazovanja (NCVVO) i Zdravko Jelčić, suvlasnik i dugogodišnji prvi čovjek drvne industrije Spin Valis. Pogled mladih uvodno je predstavila mlada inovatorica i poduzetnica Kaja Pavlinić.

Quo Vadis Hrvatska

Ravnateljica Centra, Ivana Katavić naglasila je da je problem što smo mi još uvijek, i nažalost, na znanju stanja, a ne na znanju procesa. Mi kao društvo ne znamo dovoljno brzo reagirati na potrebe mladih, koji su sve više pod utjecajem neformalnog obrazovanja. To je obrazovanje koje mi ne možemo dostići formalnim obrazovanjem, kazala je Katavić ističući i da nam je osnovna škola zapravo „crna kutija“ i da o njoj ne znamo ništa. Organizacija vremena i učinkovitost poslovanja, bit će jedan od glavnih resursa budućnosti o kojima treba voditi računa. Jako bitnim Katavić drži povezivanje s poduzetnicima, jer obrazovni i gospodarski sektor  moraju govoriti istim jezikom. Moramo biti usmjereni razvoju relevantnih vještina, ocijenila je Katavić.

Izvor: PoslovniFM