Upozoravamo sve kandidate koji prema Pravilniku o polaganju državne mature i Odluci o naknadi troškova polaganja ispita državne mature imaju obvezu plaćanja ispita, da je prijavljene ispitepotrebno platiti najkasnije 10 dana prije polaganja. Podsjećamo da rok za plaćanje ispita iz Hrvatskoga jezika koji se polaže 4. travnja 2011. godine ističe u petak, 25. ožujka 2011.godine. Kandidati koji do, zaključno, 25. ožujka 2011. godine ne plate navedene troškove polaganja ispita neće moći pristupiti polaganju toga ispita.

Također, za sve ispite koji slijede iza ispita Hrvatskoga jezika vrijedi isto pravilo – naknadu troškova polaganja ispita obvezno je platiti najkasnije 10 dana prije polaganja ispita. Sva zaduženja i uplate moguće je pratiti putem stranice Postani student na poveznici Moji podatci/Zaduženja i uplate. Napominjemo da, iako su uplate odmah vidljive Nacionalnome centru za vanjsko vrednovanje obrazovanja, na navedenoj poveznici bit će vidljive kandidatima najkasnije 3 dana nakon uplate. Ukoliko to ne bude slučaj, molimo obratite se Nacionalnome centru za vanjsko vrednovanje obrazovanja kako bi se provjerilo postoji li problem s uplatom.

Ispite državne mature moguće je, iz opravdanih razloga, odjaviti najkasnije 10 radnih dana prije polaganja ispita. Učenici se u tu svrhu trebaju javiti ispitnome koordinatoru, a ostali kandidati Nacionalnome centru za vanjsko vrednovanje obrazovanja. Upozoravamo kandidate da, ukoliko prijavljenim ispitima ne pristupe, a nisu ih odjavili, uplaćeni troškovi polaganja ispita neće biti vraćeni.