Stručni skup ravnatelja

Državni stručni skup za ravnatelje osnovnih škola Republike Hrvatske u organizaciji Agencije za odgoj i obrazovanje održan je  11., 12. i 13. ožujka 2019. godine u Kongresnom centru u Solarisu. Glavna tema ovogodišnjeg stručnog usavršavanja za ravnatelje osnovnoškolskih ustanova je ‘Ravnatelji i promjene u školstvu’.

Na stručnome skupu sudjelovalo je 760 ravnatelja osnovnih škola iz Republike Hrvatske, a teme o kojima se raspravljalo tijekom trodnevnog programa su: izmjene Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi, uloga ravnatelja u odgoju i obrazovanju učenika s teškoćama u razvoju, primjena Opće uredbe o zaštiti osobnih podataka u sektoru odgoja i obrazovanja te prevencija nasilja u školama.

Također se raspravljalo i o projektima Škola za život i e- škole. O navedenim temama sudionicima su predavali priznati stručnjaci i predavači iz Ministarstva znanosti i obrazovanja, Agencije za zaštitu osobnih podataka, Agencije za odgoj i obrazovanje, CARNET – a, Nacionalnog centra za vanjsko vrednovanje obrazovanja i Agencije za mobilnost i programe EU. U ime Nacionalnog centra za vanjsko vrednovanje obrazovanja sudionicima se obratila Natalija Ćurković, viša stručna savjetnica iz Istraživačko-razvojnoga odjela sa aktualnostima iz NCVVO-a.

Sudionike skupa je u ime ministrice znanosti i obrazovanja Blaženke Divjak pozdravio pomoćnik ministrice Momir Karin. Prigodnim riječima sudionicima skupa obratili su se i zamjenik gradonačelnika Grada Šibenika Paško Rakić, župan Goran Pauk, v.d. ravnatelja Agencije za odgoj i obrazovanje Mario Rogač i viši savjetnik za ravnatelje OŠ u AZOO Vlade Matas.

Program skupa dostupan je ovdje.