NCVVO Plavi Logo

Poštovane/poštovani,

objavom konačnih rezultata jesenskog roka državne mature priveli smo kraju ovaj zahtjevan i složen posao.

Državna matura je projekt visokog rizika u kojem je u ljetnom roku bilo 37.790 prijavljenih pristupnika, u jesenskom roku 5.252 pristupnika, sve to u 372 srednje škole i u šest, odnosno u tri ispitna centra, a pisanje ispita pratilo je oko 19.000 nastavnika, dok je sve to koordiniralo 372 ispitnih koordinatora u školama i šest ispitnih koordinatora u ispitnim centrima.

Državna matura u ljetnom i jesenskom ispitnom roku uspješno je provedena prije svega zahvaljujući ispitnim koordinatorima, ravnateljima škola i dežurnim nastavnicima, pa zato koristim priliku da im u svoje ime i ime zaposlenika Nacionalnog centra za vanjsko vrednovanje obrazovanja zahvalim na stručno i odgovorno obavljenom poslu. Bez svih je vas nezamisliva provedba državne mature i zato vam još jednom velika HVALA!

Želim se zahvaliti i članovima stručnih radnih skupina koji su radili ispitne zadatke, recenzentima ispita, ocjenjivačima i svima drugima koji su dali svoj doprinos uspješnom provođenju državne mature.

Na kraju hvala i maturantima koji su pisali ispite državne mature jer su u velikoj mjeri pokazali ozbiljnost i odgovornost, čime su dali primjer i nama starijima kako se treba odgovorno ponašati. Znam da im je to bio najveći stres u dosadašnjem školovanju, ispričavam se za sve propuste koje smo u izvjesnoj mjeri napravili, ako ih je i bilo, oni su se pojavljivali kao neizbježnost zbog ovako složenog posla i učiniti ćemo sve da ih u sljedećim godinama svedemo na najmanju moguću mjeru.

Naravno svim maturantima želim uspješan nastavak školovanja, jer će njihov doprinos u izgradnji hrvatskog društva biti dragocjen u godinama koje dolaze.

S poštovanjem,

Vinko Filipović, prof.