Prijave za jesenski ispitni rok državne mature započele su s današnjim danom, a trajat će do 20. srpnja 2012. godine u 20.00 sati. Prijave ispita obavljat će se putem mrežne stranice www.postani-student.hr.
 
Još nisu dostupni podaci o raspoloživim mjestima na visokim učilištima u jesenskomu upisnom roku pa trenutačno još nije moguće prijavljivati studijske programe.
 
Molimo sve pristupnike da prije prijava ispita dobro prouče detaljne informacije o načinu prijavljivanja ispita državne mature objavljene u brošuri Prijave ispita državne mature 2011./2012. i prijave za upis na studijske programe te kalendar svih aktivnosti, obveza u svezi s prijavama ispita i polaganja ispita državne mature u jesenskome roku (str. 69. – 71.).
 
Učenici, koji su ove školske godine završili četvrti razred u srednjim školama Republike Hrvatske i prijavljuju ispite državne mature u jesenskome roku, nisu obvezni ispisivati prijavnicu iz sustava i potpisivati ju u školama, kao što je to bila obveza u ljetnome roku.
 
Učenici koji nisu s uspješno završili četvrti razred i upućeni su na popravne ispite u jesenskome roku, mogu prijaviti ispite državne mature u jesenskome roku i pristupiti im, uz uvjet da do 31. kolovoza 2012. polože sve popravne ispite. Učenicima koji do toga roka ne polože popravne ispite, položeni ispiti državne mature bit će poništeni.
 
Svi ostali kandidati dužni su Nacionalnome centru za vanjsko vrednovanje obrazovanja dostaviti potrebnu dokumentaciju (ako im podaci i ocjene nisu verificirani u ljetnome roku) te iz sustava ispisanu prijavnicu ispita državne mature za polaganje u jesenskome roku, kao i uplatiti naknadu troškova za polaganje ispita u propisanim rokovima (dostupnim u brošuri), a temeljem podataka za uplatu vidljivih pod poveznicom Moji podaci/Zaduženja i uplate.
 
Napominjemo svim kandidatima da, nakon prijave ispita, provjere jesu li pravilno obavili prijavu ispita uvidom u podatke na svojoj stranici, pod poveznicom Moj odabir.