Dana 2. lipnja 2010. završena je provedba ispita državne mature u ljetnom roku šk. god. 2009./2010. Učenici, njihovi nastavnici, ravnatelji i ispitni koordinatori pokazali su ozbiljnost i predanost te su svojim pristupom i uloženim trudom doprinijeli uspješnoj provedbi prve državne mature u Republici Hrvatskoj.

Nastavnici koji su ocjenjivali eseje i zadatke otvorenoga tipa, zajedno sa predmetnim stručnim radnim skupinama, odgovorno su obavili poslove vrjednovanja, a rezultati ispita objavljeni su na mrežnim stranicama učenika u propisanim rokovima.

U ime svih djelatnika Centra zahvaljujem i čestitam svim učenicima, nastavnicima, ravnateljima, a osobito ispitnim koordinatorima na uspješno provedenim ispitima prve državne mature.

Zahvaljujem i koordinatorima provedbe ispita u sveučilišnim centrima u Osijeku, Rijeci, Slavonskome Brodu, Splitu i Zagrebu koji su u suradnji s Centrom organizirali provedbu ispita državne mature za pristupnike koji su ove ispite polagali kao uvjet za upis na visoka učilišta.

Hvala svim zaposlenicima Ureda državne uprave i Upravnih odjela u svim županijama, Gradskoga ureda grada Zagreba, Agencije za odgoj i obrazovanje, Agencije za strukovno obrazovanje, Agencije za obrazovanje odraslih, Ministarstva znanosti,obrazovanja i športa koji su sudjelovali u praćenju provedbe ispita.

Zahvaljujem i  svima onima koji su svojim primjedbama i prijedlozima pomogli u provedbi ispita državne mature  i motivirali nas da ovaj posao radimo još bolje i predanije.

Ravnatelj
Goran Sirovatka