U konferencijskoj dvorani hotela ART u Slavonskome Brodu 10. srpnja 2018. godine održana je završna konferencija Erasmus+ projekta Zavarivanje je tvoja šansa (Welding is your chance) na kojoj su prikazani rezultati projektnih aktivnosti. Na konferenciji je kao izlagačica sudjelovala djelatnica Nacionalnoga centra za vanjsko vrednovanje obrazovanja koji je pridruženi partner projekta.

Rezultate projektnih aktivnosti predstavili su partneri i pridruženi partneri projekta. Uvodno predavanje o projektu i rezultatima provedenih aktivnosti održao je voditelj projekta Željko Habek iz Učilišta Uljanik – Ustanova za obrazovanje odraslih, Podružnica Slavonski Brod. Prezentaciju o okvirnim europskim kurikulumima za elektrolučne postupke zavarivanja koji su razvijeni u sklopu projekta održao je Juan Vicente Rosell (Asociación Española de Soldadura y Tecnologías de Unión – CESOL, Madrid, Španjolska). Natalija Gjeri Robić iz Nacionalnoga centra za vanjsko vrednovanje obrazovanja potom je predstavila Okvir za vanjsko vrednovanje ishoda učenja stečenih formalnim, neformalnim i informalnim obrazovanjem zavarivača. Robert Vidas (KONČAR-Metalne konstrukcije, Zagreb) govorio je o tome kako usmjeriti karijeru u zavarivanju, a Dinis Garcia Nunes (European Federation for Welding, Joining and Cutting – EWF, Porto Salvo, Portugal) predstavio je online platformu za sve zavarivače. Završno izlaganje imala je Mirta Szügyi iz Industrijsko-obrtničke škole u Slavonskome Brodu koja je predstavila novu metodologiju u treningu zavarivača.

Na konferenciji su također sudjelovali predstavnici Brodsko-posavske županije, Agencije za strukovno obrazovanje, Učilišta Uljanik, KONČAR-Metalnih konstrukcija, Industrijsko-obrtničke škole u Slavonskome Brodu, Talijanskoga instituta za zavarivanje (Istituto Italiano della Saldatura), Švicarske udruge za tehnologiju zavarivanja (Schweizerischer Verein für Schweisstechnik), Europske zavarivačke federacije (European Federation for Welding, Joining and Cutting – EWF), Eurotehnike (Hrvatska), Učilišta Moneo (Hrvatska) te Mašinskoga fakulteta iz Sarajeva.

Više o projektu i rezultatima projekta dostupno je na: http://weldchance.eu/.