NCVVO Sivi Logo

Poštovane kolegice i kolege,

zahvaljujući ravnateljima, školskim koordinatorima, učiteljima i stručnim suradnicima, u školskoj godini 2022./2023. uspješno smo proveli nacionalne ispite za učenike četvrtoga razreda u 80 škola i nacionalne ispite za učenike osmoga razreda u 878 škola.

Važnu ulogu u uspješnosti nacionalnih ispita imali su članovi stručnih radnih skupina koji su izradili ispite i popratne ispitne materijale. Na javni poziv u travnju 2023. godine javilo se oko 500 učitelja od kojih su u svaku stručnu radnu skupinu odabrani članovi za Hrvatski jezik, Matematiku i Prirodu i društvo u razrednoj nastavi te za Hrvatski jezik, Matematiku, prvi strani jezik (Engleski, Njemački i Francuski jezik), Biologiju, Fiziku, Geografiju, Kemiju i Povijest u predmetnoj nastavi. Imenovane su i stručne radne skupine za izradu ispita na jezicima nacionalnih manjina te je imenovana skupina za prilagodbu ispitne tehnologije.

Javni poziv za školsku godinu 2024./2025. objavljujemo već u prosincu 2023. godine kako bi stručne radne skupine imale dovoljno vremena za izradu kvalitetnih zadataka u ispitima, čime ćemo poboljšali razinu kvalitete provedbe nacionalnih ispita.

Nacionalni centar za vanjsko vrednovanje obrazovanja u stručne radne skupine za školsku godinu 2024./2025., uz postojeće članove koji odrađuju izvrstan posao, želi uključiti i nove praktičare iz osnovnih škola i akademske zajednice. Očekujemo da se u izradu nacionalnih ispita, uz učitelje koji su do sada sudjelovali u izradi, uključe i drugi motivirani učitelji, kao i stručnjaci akademske zajednice koji smatraju da mogu doprinijeti kvaliteti ispita.

Stoga pozivamo sve zainteresirane osobe koje žele sudjelovati u izradi nacionalnih ispita da se jave na javni poziv kako bismo i dalje unapređivali vanjsko vrednovanje i u osnovnim školama, na dobrobit naših učenika, kao i svih dionika odgojno-obrazovnoga sustava.

Vinko Filipović
ravnatelj Nacionalnoga centra za vanjsko vrednovanje obrazovanja

 

Obrazac za prijavu doc 72,00 kB
Izjava o srodstvu doc 39,50 kB