NCVVO Zeleni Logo

Poštovane kolegice i kolege,

zahvaljujem svima koji su se javili na Javni poziv za izradu nacionalnih ispita i popratnih ispitnih materijala za osnovnu školu za školsku godinu 2024./2025. Raduje me da se ove godine javio još veći broj kandidata, što potvrđuje sve veću zainteresiranost učitelja za sudjelovanjem u ovome zahtjevnom i odgovornom poslu.

U stručne radne skupine za školsku godinu 2024./2025. uglavnom su imenovani članovi koji su sudjelovali u izradi nacionalnih ispita za ovu školsku godinu. No, u svaku smo stručnu radnu skupinu uključili najmanje jednoga novog člana koji će zasigurno pridonijeti kvaliteti ispita.

Posebno zahvaljujem članovima stručnih radnih skupina koji su sudjelovali u izradi nacionalnih ispita za školsku godinu 2023./2024., a nisu odabrani u stručnu radnu skupinu za izradu nacionalnih ispita za iduću školsku godinu. Njihov je doprinos u izradi ispita, kao i doprinos nekih dosadašnjih članova koji se ove godine nisu javili iz nekih osobnih razloga, hvalevrijedan.

Zahvaljujem i ostalim učiteljima koji su se javili na javni poziv, a ovaj put nisu imenovani. Međutim, vjerujemo da ih to neće pokolebati u namjeri da budu suradnici Nacionalnoga centra za vanjsko vrednovanje obrazovanja, odnosno da se jave na neke druge javne pozive koje objavljujemo. Jedan od takvih još traje, a to je Javni poziv za izbor članova skupina za vrednovanje nacionalnih ispita koji će se pisati u ožujku ove godine.

Mojim suradnicama i suradnicima (predmetnim koordinatorima) i meni nije bilo lako od velikoga broja prijava odabrati one kandidate koje smo u ovome trenutku smatrali najboljima.

Od imenovanih članova stručnih radnih skupina očekujemo da pridonesu kvaliteti nacionalnih ispita i time ostvare ciljeve njihove provedbe.

S poštovanjem

Vinko Filipović

ravnatelj Nacionalnog centra za vanjsko vrednovanje obrazovanja