U Županji je 14. travnja 2018. godine u Gimnaziji Županja održan jednodnevni Stručni skup Vanjsko vrednovanje obrazovanja. Na skupu je prisustvovalo 57 nastavnika iz triju škola: Gimnazija Županja, Tehnička škole Županja, Obrtničko-industrijska škola Županja te Školski centar fra Martina Nedića iz Orašja.

Ciljevi stručnoga skupa bili su: informirati nastavnike o radu Centra i njegovoj strateškoj ulozi u sustavu predtercijarnoga obrazovanja Republike Hrvatske te projektima Centra, informirati nastavnike o osnovnim informacijama o državnoj maturi te SRDM i korištenju njegovih mogućnosti te unaprijediti kompetencije nastavnika za izradu zadataka i ispita prema metodologiji koja se primjenjuje kod izrade zadataka za ispite državne mature.

Uvod u edukaciju, ciljeve, rad i stratešku uloga Centra u sustavu predtercijarnoga obrazovanja Republike Hrvatske te najvažnije projekte Centra predstavila je v. d. ravnateljica Centra Maja Jukić. Predavanje o državnoj maturi, SRDM-u i korištenju njegovih mogućnosti predstavila je voditeljica Info-centra Mirjana Smoljić. Ira Tretinjak, iz Odjela za promicanje kvalitete obrazovanja, predstavila je metodologiju izrade zadataka i ispita na primjeru državne mature. Na skupu je bila radionica za izradu zadataka na kojoj su se sudionici podijelili u tri skupine. Skup je bio primjer razmjene dobre prakse Centra, triju škola i Školskog centra fra Martina Nedića iz Orašja.

Prezentacije:

Državna matura i SRDM pdf 911,18 kB

Galerija: