Delegacija stručnjaka iz obrazovanja iz Moldavije posjetila je Nacionalni Centar za vanjsko vrednovanje obrazovanja. Posjetili su nas kolege iz moldavskog Ministarstva obrazovanja, Nacionalnog centra za strukovno obrazovanje, Centra izvrsnosti i Agencije za osiguravanje kvalitete u obrazovanju. U posjeti Hrvatskoj delegacija iz Moldavije posjetila je i ostale srodne institucije: Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta (MZOS), Agenciju za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih (ASOO), Hrvatsku obrtničku komoru (HOK), Agenciju za mobilnost i programe EU (AMPEU) kako bi se upoznali s obrazovnom politikom i strukovnim obrazovanjem u Hrvatskoj.

U petodnevnom posjetu Republici Hrvatskoj, šesnaesteročlana delegacija upoznat će se i sa timom za školsku kurikularnu reformu te posjetiti i neke strukovne škole u Hrvatskoj.

U predstavljanju institucije ravnateljica Centra, Maja Jukić predstavila je djelatnost Centra, ulogu Centra u osiguravanju kvalitete odgojno-obrazovnoga sustava, Hrvatski kvalifikacijski okvir te metodologiju za izradu Standarda zanimanja i Standarda kvalifikacija u skladu s HKO-om, misiju, viziju i vrijednosti Centra.

Cijelu prezentaciju možete pogledati ovdje: