U Genovi, u prostorijama IIS Progress la società del Gruppo IIS (Istituto Italiano della Saldatura) održani su od 21. do 25. svibnja 2018. godine sastanci/radionice Erasmus+ Weld Chance projekta.

Na sastancima/radionicama sudjelovali su predstavnici partnera projekta: Učilište Uljanik – Ustanova za obrazovanje odraslih, Pula, Hrvatska, Industrijsko-obrtnička škola, Slavonski Brod, Hrvatska; KONČAR Metalne konstrukcije, Zagreb, Hrvatska; European Federation for Welding, Joining and Cutting (EWF), Porto Salvo, Portugal; IIS PROGRESS la società del Gruppo IIS (Istituto Italiano della Saldatura), Genova, Italija; CESOL, Asociación Española de Soldadura y Tecnologías de Unión, Madrid, Španjolska te predstavnik pridruženog partnera projekta SVSXASS – Schweizerischer Verein für Schweisstechnik, Basel, Švicarska. Na sastanku je također sudjelovala djelatnica Centra koji je pridruženi partner projekta.

Jedan je od ciljeva projekta izrada inovativnih europskih kurikuluma za elektrolučne postupke zavarivanja. Radi se o kurikulumima za zanimanja Elektrolučni zavarivač 2 i Elektrolučni zavarivač 3. što odgovara 2. i 3. razini Europskoga kvalifikacijskog okvira (EQF). Jedna je od aktivnosti projekta priprema Okvira za vanjsko vrednovanje ishoda učenja stečenih formalnim, neformalnim i informalnim obrazovanjem zavarivača zbog čega je Centar i uključen u projekt.

Na sastancima/radionicama u Genovi radilo se na pripremi opisivača kvalifikacije za zanimanja Elektrolučni zavarivač 2 i Elektrolučni zavarivač 3 te pripremi kompetencijskog okvira i jedinica kompetencije za kvalifikacije prema metodologiji European Welding Federation (EWF). Također se radilo na završavanju kurikuluma za zanimanja Elektrolučni zavarivač 2 i Elektrolučni zavarivač 3 te na završavanju Okvira za vanjsko vrednovanje ishoda učenja stečenih formalnim, neformalnim i informalnim obrazovanjem zavarivača.

Za više informacija o Weld Chance projektu vidjeti službenu stranicu projekta: http://weldchance.eu/.