U Madridu, u prostorijama CESOL-a (Asociación Española de Soldadura y Tecnologías de Unión) održani su 25. i 26. travnja 2018. godine sastanci Erasmus+ Weld Chance projekta.

Na sastanku su sudjelovali predstavnici partnera projekta: Učilište Uljanik – Ustanova za obrazovanje odraslih, Pula, Hrvatska, Industrijsko-obrtnička škola, Slavonski Brod, Hrvatska; KONČAR Metalne konstrukcije, Zagreb, Hrvatska; European Federation for Welding, Joining and Cutting (EWF), Porto Salvo, Portugal; IIS PROGRESS la società del Gruppo IIS (Istituto Italiano della Saldatura), Genova, Italija; CESOL, Asociación Española de Soldadura y Tecnologías de Unión, Madrid, Španjolska. Na sastanku su također sudjelovali predstavnici Centra koji je pridruženi partner projekta.

Jedan je od ciljeva projekta izrada inovativnih europskih kurikuluma za elektrolučne postupke zavarivanja. Radi se o kurikulumima za zanimanja Elektrolučni zavarivač 2 i Elektrolučni zavarivač 3. što odgovara 2. i 3. razini Europskoga kvalifikacijskog okvira (EQF). Jedna je od aktivnosti projekta priprema Okvira za vanjsko vrednovanje ishoda učenja stečenih formalnim, neformalnim i informalnim obrazovanjem zavarivača zbog čega je Centar i uključen u projekt.

Na sastancima u Madridu radilo se na završavanju kurikuluma za zanimanja Elektrolučni zavarivač 2 i Elektrolučni zavarivač 3. Na temelju sadržaja kurikuluma završit će se i rad na Okviru za vanjsko vrednovanje ishoda učenja stečenih formalnim, neformalnim i informalnim obrazovanjem zavarivača.