NCVVO Plavi Logo

Poštovane kolegice i kolege,

ulazimo u 15. godinu provedbe ispita državne mature, što je znatno doprinijelo poboljšanju srednjoškolskoga obrazovanja. Nitko odgovoran više ne dovodi u pitanje svrhovitost državne mature i na svima je nama da je u svim segmentima poboljšamo i unaprijedimo. Iz rezultata ispita državne mature proizlaze objektivni pokazatelji učeničkih postignuća. Ispiti državne mature uspješno se provode zahvaljujući ravnateljima, ispitnim koordinatorima, nastavnicima, stručnim suradnicima i svima drugima koji sudjeluju u njihovoj provedbi.

Vrednovanje je jedan od važnih elemenata provedbe ispita državne mature. Stoga pozivam sve one koji su prethodnih godina sudjelovali u vrednovanju ispita državne mature, ali i druge zainteresirane nastavnike, da se odazovu Javnomu pozivu kako bi odradili zahtjevan i odgovoran posao, a ujedno i stekli dodatno iskustvo i nove kompetencije koje će zasigurno obogatiti i unaprijediti njihov rad u nastavi.

Ujedno molim ravnateljice i ravnatelje da imaju razumijevanje za sudjelovanje nastavnika u vrednovanju ispita državne mature.

Za članove ocjenjivačkih skupina za vrednovanje ispita državne mature bit će organizirana edukacija o načinu provedbe vrednovanja koju će voditi predmetni koordinatori i članovi stručnih radnih skupina za pojedini predmet.

Nacionalni centar za vanjsko vrednovanje obrazovanja treba najbolje suradnike jer će samo tako moći unaprijediti vanjsko vrednovanje na dobrobit svih koji sudjeluju u odgoju i obrazovanju naših učenika. Cilj je na temelju objektivnoga vrednovanja učeničkih postignuća, a državna matura to svakako jest, kvalitetno poboljšati i unaprijediti odgojno-obrazovni sustav.

Vinko Filipović
ravnatelj Nacionalnoga centra za vanjsko vrednovanje obrazovanja

Izjava o srodstvu doc 39,50 kB

Obrazac za prijavu
Termini vrednovanja ispita državne mature u šk. god. 2023./2024.