NCVVO Sivi Logo

Poštovane kolegice i kolege,

zahvaljujem svima koji su se javili na javni poziv za članove stručnih radnih skupina za izradu nacionalnih ispita u školskoj godini 2022./2023.

Zadovoljstvo mi je reći da smo dobili 438 prijava za devet stručnih radnih skupina pa su moji suradnici, predmetni koordinatori imali zahtjevan, ali ugodan zadatak od tako velikog broja prijavljenih odabrati (po)najbolje.

Stručne radne skupine iz Hrvatskoga jezika (razredna i predmetna nastava), Matematike (razredna i predmetna nastava), Prirode i društva, Biologije, Fizike i Kemije čine većim dijelom članovi prošlogodišnjih stručnih radnih skupina, no imenovani su i novi članovi. S takvom praksom nastavit ćemo i ubuduće, jer time želimo pokazati da svaki učitelj ima mogućnost participirati u izradi nacionalnih ispita.

Stručne radne skupine za prvi strani jezik, Geografiju i Povijest su nove skupine i imaju pred sobom zahtjevan zadatak izrade nacionalnih ispita.

Sve koji ovaj put nisu izabrani za člana stručne radne skupine pozivamo da se jave na neki od sljedećih javnih poziva. Prvi javni poziv koji dolazi je javni poziv za ocjenjivače nacionalnih ispita (ocjenjivanje će se održavati tijekom ožujka i travnja 2023.) za što će za svaki predmet biti potrebno 150 ocjenjivača.

Učiteljski je poziv zahtjevan i odgovoran i ne sumnjam da ćete u svojoj plemenitoj misiji uvođenja u život najveće vrijednosti koju imamo i dalje biti uzor i podrška našim učenicima.

Želim vam sretnu i uspješnu nastavnu godinu u kojoj sve nas očekuju izazovni zadatci.

S poštovanjem,

Vinko Filipović, prof.

Nacionalni centar za vanjsko vrednovanje obrazovanja