IEA logo

3., 4. i 5. listopada 2022. Split, Hrvatska

Nacionalni centar za vanjsko vrednovanje obrazovanja domaćin je 63. IEA Opće skupštine koja se održava u Splitu 3. , 4. i 5. listopada 2022. godine.

Na današnjemu otvorenju skupu su se pozdravnim govorima obratili g. Vinko Filipović, ravnatelj Nacionalnoga centra za vanjsko vrednovanje obrazovanja, g. Tomislav Đonlić, pročelnik Upravnoga odjela za prosvjetu, kulturu, tehničku kulturu i sport Splitsko-dalmatinske županije te gđa Vesna Šerepac, ravnateljica Uprave za odgoj i obrazovanje Ministarstva znanosti i obrazovanja. Govornici su istaknuli važnost obrazovnih istraživanja za donošenje obrazovnih politika temeljenih na dokazima te zadovoljstvo dosadašnjom suradnjom Republike Hrvatske s međunarodnim institucijama i partnerima u ovome području.

G. Dirk Hastedt, izvršni direktor IEA-e i g. Thierry Rocher koji predsjedava skupštinom zahvalili su domaćinima na srdačnim govorima dobrodošlice i na organizaciji ovogodišnje Opće skupštine.

Opća skupština je središnje tijelo koje upravlja IEA-om, a čine je predstavnici institucija zemalja članica IEA-e. Opća skupština održava se jednom godišnje te okuplja preko 60 zemalja članica koje većinom predstavljaju istraživački instituti, ispitni centri, sveučilišta i/ili ministarstva obrazovanja iz cijeloga svijeta. Na Općoj skupštini oni zastupaju svoje nacionalne obrazovne sustave – istraživače, kreatore politika te praktičare iz svojih zemalja.

Više informacija možete pronaći ovdje: https://www.iea.nl/news-events/ga/63rd-iea-general-assembly-meeting.