Završeni projekt

– Promocija: Samovrednovanje ustanova ranoga i predškolskoga odgoja i obrazovanja

– Promocija publikacije „Prvi koraci na putu prema kvaliteti: Samovrednovanje ustanova ranoga i predškolskoga odgoja i obrazovanja“

Stručno usavršavanje timova za kvalitetu ustanova ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja IV. ciklusa provedbe procesa samovrednovanja

U sklopu četvrtog ciklusa provedbe projekta “Samovrednovanje ustanova ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja” Nacionalni centar za vanjsko vrednovanje obrazovanja je u listopadu 2014. godine organizirao je i proveo uvodni modul stručnih usavršavanja timova za kvalitetu ustanova ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja „Prvi koraci u procesu samovrednovanja“. U ožujku 2015. godine organiziran je i proveden prvi modul stručnih usavršavanja timova za kvalitetu ustanova ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja četvrtog ciklusa provedbe projekta „Temeljna znanja i vještine potrebne za provedbu procesa samovrednovanja“.

Izvješće o realizaciji stručnog usavršavanja timova za kvalitetu: MODUL 0

Izvješće o realizaciji stručnog usavršavanja timova za kvalitetu: MODUL 1

Stručno usavršavanje timova za kvalitetu ustanova ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja I. i II. ciklusa provedbe procesa samovrednovanja

U sklopu prvog i drugog ciklusa provedbe projekta “Samovrednovanje ustanova ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja” Nacionalni centar za vanjsko vrednovanje obrazovanja je u listopadu i studenome 2014. godine organizirao i proveo drugi modul stručnih usavršavanja timova za kvalitetu ustanova ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja „Sličice iz samovrednovanja: Novi izazovi u timskome radu i razmjena iskustava ustanova s realizacijom razvojnog plana i procesom samovrednovanja“. Stručno usavršavanje namijenjeno je ustanova ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja koje već treću godinu sudjeluju u procesu samovrednovanja.

Izvješće o realizaciji stručnog usavršavanja timova za kvalitetu: MODUL 2

Pozivaju se sve ustanove ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja na sudjelovanje u novom ciklusu projekta Samovrednovanje ustanova ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja koji provodi Nacionalni centar za vanjsko vrednovanje obrazovanja.

Detaljnije informacije nalaze se u Pozivu za sudjelovanje u projektu, a aktivnosti predviđene za ped. god. 2014./2015. u kalendaru samovrednovanja.

Poziv

Za uključivanje u projekt potrebno je popuniti Obrazac prijave i općih podataka te ga u elektronskom obliku poslati na adresu: dv-kvaliteta@ncvvo.hr, najkasnije do 01. listopada 2014. godine.

Za ustanove koje su već uključene u proces samovrednovanja nije potrebna ponovna prijava.

Kalendar samovrednovanja pdf 406,49 kB

Stručno usavršavanje timova za kvalitetu ustanova ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja

U sklopu trećeg ciklusa provedbe projekta “Samovrednovanje ustanova ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja” Nacionalni centar za vanjsko vrednovanje obrazovanja je u ožujku i travnju 2014. godine održao stručna usavršavanja timova (za kvalitetu ustanova ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja.

Samovrednovanje ustanova ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja (ped. god. 2013./2014.) – treći ciklus provedbe

Samovrednovanje ustanova ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja (ped. god. 2013./2014.)

Pozivaju se sve ustanove ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja na sudjelovanje u projektu Samovrednovanje ustanova ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja koji provodi Nacionalni centar za vanjsko vrednovanje obrazovanja.

Detaljnije informacije nalaze se u Pozivu za sudjelovanje u projektu a aktivnosti predviđene za ped.god. 2013./2014. u kalendaru samovrednovanja.

Za uključivanje u projekt potrebno je popuniti Obrazac prijave i općih podataka te ga u elektronskom obliku poslati na adresu: dv-kvaliteta@ncvvo.hr, najkasnije do 01. studenoga 2013. godine.
Za ustanove koje su već uključene u proces samovrednovanja nije potrebna ponovna prijava.

Samovrednovanje ustanova ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja (ped. god. 2012./2013.) – prvi i drugi ciklus provedbe

Stručno usavršavanje timova za kvalitetu ustanova ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja

U sklopu projekta “Samovrednovanje ustanova ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja“ Nacionalni centar za vanjsko vrednovanje obrazovanja je u veljači i ožujku 2013. godine održao stručna usavršavanja timova za kvalitetu ustanova ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja.

Universty College Arteveldehogeschool Ghent

U ponedjeljak, 07. siječnja 2013. Nacionalni centar za vanjsko vrednovanje obrazovanja ugostio je predstavnike belgijskog sveučilišta u Ghentu “Universty College Arteveldehogeschool Ghent“. Cilj susreta bila je razmjena iskustava i dogovor područja zajedničke suradnje.

Universty college eng pdf 160,21 kB
Universty college hr pdf 157,56 kB

Ponovljeni poziv za sudjelovanje u projektu Samovrednovanja ustanova ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja

Pozivamo sve ustanove ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja za sudjelovanje u projektu Samovrednovanje ustanova ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja kojeg uz suglasnost Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta (klasa: 023-03/12-01/00023, ur.br. 533-21-12-0002) te Odluke (klasa: 080-01/12-01/262, ur.broj: 437/1-12-1) provodi Nacionalni centar za vanjsko vrednovanje obrazovanja.

Za sve ustanove koje će se tek uključiti u projekt pripremili smo materijale potrebne za provedbu projekta samovrednovanja koji će stići na adrese Vaših ustanova.
Pismo ravnateljima ustanova ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja te novi kalendar provedbe procesa samovrednovanja nalazi se u nastavku.

Naša su vrata širom otvorena za suradnju, a Vaša je odluka o uključivanju sada ili nekom drugom terminu koji slijedi. Nadamo se da će Vam svi materijali kao i iskustvo ugrađeno u projekt pomoći u promišljanju i na putu unaprjeđenja kvalitete Vaše ustanove.

Samovrednovanje ustanova ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja (ped. god. 2012./2013.)

Poziv na sudjelovanje u projektu Samovrednovanje ustanova ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja koji temeljem Odluke (klasa: 080-01/12-01/262, ur.broj: 437/1-12-1) provodi Nacionalni centar za vanjsko vrednovanje obrazovanja.

Cilj projekta samovrednovanja ustanova ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja je sustavno praćenje i unapređenje kvalitete rada dječjih vrtića, neovisno o osnivaču, te osnovnih škola pri kojima se odvija program ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja.

Projekt samovrednovanja ustanova ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja provodi se od 2012. godine na nacionalnoj razini, a namijenjen je svim ustanovama ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja koje žele sustavno i kontinuirano raditi na unapređenju kvalitete rada.

Kalendar samovrednovanja pdf 372,82 kB